Netwerkbijeenkomsten: dilemma-cafés en reflectiesessies

Netwerkbijeenkomsten
Participatie en participatief actieonderzoek (PAR) brengt onherroepelijk dilemma’s met zich mee, en theoretische vragen. Ook voor ervaren onderzoekers. Tijd nemen hiervoor is soms lastig. De netwerkbijeenkomsten van de School for Participation bieden voor members deze mogelijkheid.

Dilemma cafe
Herken je je in onderstaande ethische vragen? De School for Participation organiseert twee keer per jaar een Dilemma café, aan de hand van de PAR Dilemma Tool. In een Worldcafé setting, kun je je vragen, dilemma’s en ervaringen delen met zowel junior als ervaren collega-onderzoekers. Wij zorgen voor een inspirerende setting, een hapje en een drankje en delen uiteraard onze expertise.

  • Wanneer is participatie goed/goed genoeg?
  • Hoe ga ik om met relationele ingewikkeldheden in PAR?
  • Moet het altijd, kan het altijd?
  • Hoe ga je om met eisen van de Medisch Ethische Toetsing Commissie (METC)?
  • Hoe ga je om met (al dan niet terechte) participatievermoeidheid…?

Reflectiebijeenkomsten
Naast ethische vraagstukken hebben onderzoekers ook theoretische vragen, zoals hieronder. Onderzoekers van de School for Participation agenderen zelf thema’s waarover ze graag in gesprek willen gaan met members. Daarnaast kunnen andere members ook zelf thema’s deponeren, waar ze graag op reflecteren. De members organiseren dan zelf een bijeenkomst, en de School for Participation faciliteert het platform om de bijeenkomst bekend te maken in hun netwerk, waardoor andere (co-)onderzoekers hierbij aan kunnen sluiten.

  • Welke rol speelt theorie in PAR?
  • Hoe gebruik je kritische theorie in je onderzoek?
  • Wat is impact en hoe laat je die zien?
  • Hoe kan ik de kwaliteit van mijn onderzoek overtuigend brengen aan anderen?

Doelgroep
Onderzoekers die al kennis hebben van participatie, dat wil zeggen een project hebben gedaan of een training hebben gevolgd. Co-onderzoekers zijn ook van harte uitgenodigd bij de bijeenkomsten.

Reeds geplande bijeenkomsten
Er zijn al twee momenten voor de dilemma cafés gepland in 2020 (zie hieronder). Locatie is Amsterdam UMC. In verband met de catering graag uiterlijk twee weken van tevoren aanmelden.

DSC_0566
Dialoog over ingewikkeldheden Dag van de Participatie 2018

Daarnaast is in 2019 nog een reflectiesessie gepland.

Membership
De kosten voor een membership zijn €150,- per kalenderjaar. De deelnemers van de PAR 4-daagse worden het eerste jaar gratis member. 

Ook member worden? Mail naar de coordinator Barbara Groot: b.groot@amsterdamumc.nl.

 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: